keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Pyhäinhäväistään kohuohjelma

Nyt sekin on selvinnyt, mikä suomalaisille (tai ainakin Ilta-Sanomien toimittajille) on pyhää: lottoarvonta. Ilta-Sanomat kertoo nettisivuillaan lottoarvonnan muuttumisesta otsikolla ”Pyhäinhäväistys?” Jos lottoarvonta ei ole pyhä, ei sen häpäisemistä voi oikein kutsua pyhäinhäväistykseksi.

Minua ärsyttää lehtien tapa käyttää vahvoja sanoja perusteetta. Jos lottoarvontaan tuodaan hyppimään Jokeri-hahmoinen mies, ei se edes häpäise ketään, koska Jokerihan liittyy lottoon olennaisesti. Lottoshow on sitä paitsi jo alun perin alemmansarjan viihdettä, mistä syystä sitä ei voi pyhäinhäväistä.

Iltalehden mielestä Harper’s Island on puolestaan kohusarja. Miksi en ole sitten huomannut sarjan aiheuttavan minkäänlaista kohua? Itse olen yrittänyt Harper’s Islandia seurata, mutta olen pitänyt sitä – ikävä kyllä – lähinnä tylsänä. Hohhoijaa, taas yksi kuoli väkivaltaisesti – jännitettä ei vain näy missään. Pitäisikö siis kohista?

3 kommenttia:

  1. Iltapäivälehdet ovat kyllä mestareita käyttämään noita ylisanoja ja siten aiheuttamaan niille inflaation. Niiden otsikot ja itse teksti myös harvoin vastaavat toisiaan, raflaavilla otsikoilla haetaan rasittavaa huomiota.

    Minä seuraan Harper's Islandia, pidän sitä hauskana viihteenä. Mutta en minä sitä miksikään kohusarjaksi sanoisi.

    VastaaPoista
  2. Harper's Island on ihan hyvä, mutta vähän liian kesy "kohuohjelmaksi". Oliko Agatha Christien 10 pientä neekeripoikaakin sitten kohukirja??

    Sensaatiolehtien otsikot ovat silkkaa huijausta. En enää viitsi edes ostaa Iltiksiä.

    VastaaPoista
  3. Juupa juu, en itsekään ota iltapäivälehtiä kovin tosissani. Siitä huolimatta tuo lottoarvonnan muuttumisen nimittäminen mahdolliseksi pyhäinhäväistykseksi oli jo sen verran hauska vitsi, että piti kirjoittaa postaus.

    Harper's Islandista sen verran, että olen itse asiassa pettynyt mm. siihen, ettei se mainostensa luomien mielikuvien mukaan (mainonta on aina valheellista, mutta täysin harhaanjohtavaa se ei saisi olla) kuvaakaan suljettua yhteisöä kuten Christien klassikkodekkari Kymmenen pientä neekeripoikaa / Eikä yksikään pelastunut. Ainakin minulle on jäänyt sellainen kuva sarjasta, etteivät ihmiset ole jumissa saarella. Yksi vaihtoehtohan olisi vaikka lähteä veneellä karkuun... No, joka tapauksessa on harmi, ettei sarja ole kolahtanut minuun, koska odottelin sitä innokkaasti kunnon kauhujännärin toivossa.

    VastaaPoista